Klimaatbetoging

 

Vanuit de leerlingenraad kwam de vraag om deel te nemen aan een klimaatbetoging. Ook onze school had al enkele leerlingen die gebrost hadden voor het klimaat.

De school heeft dan beslist om een georganiseerde uitstap naar de betoging op touw te zetten. De leerlingen die dit wilden en toestemming kregen van hun ouders kregen zo de kans hun bezorgdheid over een leefbare toekomst te uiten.

 

 

Onze leerlingen zijn immers de volwassenen van morgen. Het is nu dat onze politici maatregelen moeten nemen om de klimaatsverandering leefbaar te houden.

Dinsdag werden er borden met slogans gemaakt. Donderdag trokken onze actievoerders naar de klimaatmars. De sfeer was positief en vredevol. De grootste zorg van de leerkrachten was om iedereen samen te houden in zo’n grote mars. Dat is gelukkig prima verlopen. Enkele leerlingen werden geïnterviewd. Ze deden dat heel goed en met overtuiging, zelfs in het Engels. Het was een praktijkoefening in Sociale Activiteiten.

Al onze leerlingen verdienen hier een 10 op 10. We zijn heel trots.

Voor de thuisblijvers was er een informatieve film en een quiz. Ook zij deden het uitstekend. Het leerkrachtenteam is dan ook trots om aan zo’n geëngageerde jeugd te mogen lesgeven.

 

Wisten jullie trouwens dat Greta Thunberg, het Zweedse meisje dat deze actie begonnen is, iemand met ASS is?

 

          

behoort tot  de Broeders van Liefde